Efterrättspizza

Pizza till efterrätt är kanske inte det första man tänker på men pizzadegen passar utmärkt som grund till efterrätter. Ta sedan de frukter och tillbehör du har över i skafferiet och släng det på pizzan. Gott!


1 pizza

Pizzadeg:
¼ paket jäst
1 dl ljummet vatten
½ tsk neutral olja
2-3 dl Kungsörnens vetemjöl
1 nypa salt

Förslag pålägg:
Äpplen
Päron
Persikor
Plommon
Banan
Nötter
Glass
Grädde

1 timme 20 minuter
  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet, tillsätt olja, salt och mjöl. 
  2. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 min.
  3. Kavla ut degen till en pizzarundel. Pensla med smör och sockra. Skär tunna skivor av den frukt du vill använda, det går bra att blanda. Lägg på botten, pensla frukten med smör och sockra ett lager till. Strö gärna över lite kanel eller finmald kardemumma.
  4. Baka i ugnen ca 10 min på 225 grader.
  5. Ta ut och lägg tex på hyvlad, rostad mandel eller rostad hackade hasselnötter. Serveras med vaniljglass eller lättvispad grädde.

3,2/5 baserat på 799 röster.