Ljummen grönkålssallad med apelsin, dadlar och granatäpple.

Ljummen grönkålssallad med apelsin, dadlar och granatäpple

En färgsprakande och nyttig grönkålssallad som även faller vegetarianer och veganer i smaken. Salladen innehåller klassiska julingredienser och passar därför perfekt till sillen, frestelsen och köttbullarna.


4 portioner

2 dl Go Green Quinoa
200 g färsk grönkål
1 röd lök
2 apelsiner
4 dadlar
1 granatäpple
1 dl Go Green Salladsmix
3 msk olivolja/rapsolja 

Salt och peppar

40 minuter
  1. Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
  2. Dra av bladen från grönkålsstjälkarna. Hacka bladen grovt. Låt koka i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.
  3. Dela rödlöken och skär sedan i tunna skivor. Skala apelsinerna med kniv och skär sedan ut fina filéer. Pressa en matsked apelsinsaft i quinoan. Skär dadlarna i mindre bitar. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna.
  4. Rosta salladsmixen i en torr stekpanna tills allt fått fin färg och pumpakärnorna börjar knäppa. Häll av på ett fat.
  5. Blanda samman quiona, grönkål, rödlök, apelsinfiléer, dadlar och granatäpple. Ringla över olivolja/rapsolja och smaka av med salt och peppar. Toppa med den rostade salladsmixen.

3,4/5 baserat på 347 röster.