Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ljummen grönkålssallad med apelsin, dadlar och granatäpple
En färgsprakande och nyttig grönkålssallad som även faller vegetarianer och veganer i smaken. Salladen innehåller klassiska julingredienser och passar därför perfekt till sillen, frestelsen och köttbullarna.
2 dl Go Green Quinoa
200 g färsk grönkål
1 röd lök
2 apelsiner
4 dadlar
1 granatäpple
1 dl Go Green Salladsmix
3 msk olivolja/rapsolja
Salt och peppar
- Koka quinoan enligt anvisning på paketet.
- Dra av bladen från grönkålsstjälkarna. Hacka bladen grovt. Låt koka i saltat vatten ca 3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna.
- Dela rödlöken och skär sedan i tunna skivor. Skala apelsinerna med kniv och skär sedan ut fina filéer. Pressa en matsked apelsinsaft i quinoan. Skär dadlarna i mindre bitar. Dela granatäpplet och ta ut kärnorna.
- Rosta salladsmixen i en torr stekpanna tills allt fått fin färg och pumpakärnorna börjar knäppa. Häll av på ett fat.
- Blanda samman quiona, grönkål, rödlök, apelsinfiléer, dadlar och granatäpple. Ringla över olivolja/rapsolja och smaka av med salt och peppar. Toppa med den rostade salladsmixen.