Gratinerad pumpa fylld med skogschampinjoner, couscous och halloumi.

Gratinerad pumpa fylld med skogschampinjoner, couscous och halloumi

Butternutpumpa är en elegant pumpavariant som har en djup och söt smak, vilket gör att den passar utmärkt till de smakrika skogschampinjonerna, den heta chilin och den salta halloumin.  


4 portioner

2 butternutpumpa
2 msk olivolja
2 ½ dl Go Green Fullkorns couscous
5 dl grönsaksbuljong 
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 knippe persilja
200 g halloumi
300 g skogschampinjoner
2 tsk flytande honung

Smör till stekning
Salt och peppar 

60 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga som finns i den runda delen i pumpan. Lägg pumporna i en ugnsfast form med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt baka i ca 30-40 minuter.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen men ersätt vattnet med grönsaksbuljong. Håll varmt under lock.
  3. Skala vitlöken och finhacka den och chilin. Kvarta champinjonerna. Grovhacka persiljan och skär halloumin i tärningar.
  4. Stek champinjonerna i smör tills de får fin färg. Tillsätt vitlök och chili och fräs vidare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut pumporna ur ugnen och gröp ut det mesta av innehållet med en sked. Blanda bitarna av pumpakött med couscous, champinjoner och persilja i en skål. Smaka av med salt och peppar och fördela sedan allt i de urgröpta pumporna. Lägg på halloumin och ringla över honungen.
  6. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills halloumin fått fin färg. 

3,4/5 baserat på 734 röster.