Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Johan "Matgeek" Hedberg tipsar i podcasten Matsamtalet #25 om sina bästa bullar - som han proppar fulla med kardemumma.
Recept: Johan Hedberg Fotograf: Lina Haskel
Fördeg:
20 g jäst
12 g (1 msk) strösocker
500 g (5 dl) standardmjölk
540 g (9 dl) Kungsörnen vetemjöl
Huvuddeg:
4 g (0.5 tsk) salt
10 g (1.5 msk) kardemumma
400 g (6.5 dl) Kungsörnen vetemjöl special
180 g (2 dl) strösocker
150 g rumstempererat smör
0.5 vaniljstång eller 1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Sockerlag att pensla bullarna med:
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 vaniljstång
Kardemummafyllning:
100 g rumstempererat smör
15 g (1.5 msk) kardemumma
75 g (0.75 dl) strösocker
Kanelfyllning:
100 g rumstempererat smör
60 g (0.75 dl) ljust muscovadosocker
5 g (2 tsk) kanel