Ugnsbakad kycklingfilé med timjan- och citronbönor.

Ugnsbakad kycklingfilé med timjan- och citronbönor

En enkel, fräsch och snabblagad rätt som passar bra för lata sensommardagar! Medan kycklingen tillagas i ugnen förbereds bönragun, vilket gör att rätten är klar på under en halvtimme. Om man vill kan man mosa en del av bönorna innan tomaterna och timjanen vänds ner, då blir det nästan som ett bönstomp. Snåla inte med smöret, det behövs för att ge den rätta smaken!


4 portioner

4 kycklingfiléer
2 bananschalottenlökar
2 vitlöksklyftor
200 g cocktailtomater
1 citron
2 förp Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor
2 msk färsk timjan
1 dl torrt vitt vin
2 msk + 50 g smör

Salt och svartpeppar

35 minuter
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna och stek dem sedan i 2 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Skölj inte ur pannan. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och baka de sedan i ugnen tills de har en innertemperatur av 70 grader, ca 15-20 minuter.
  3. Finhacka schalottenlök och vitlök. Dela cocktailtomaterna i hälften. Finriv det yttersta skalet av citronen.
  4. Skölj bönorna i ett durkslag eller en sil och låt rinna av.
  5. Fräs lök och vitlök i pannan som kycklingen stektes i tills den mjuknat men inte fått färg.
  6. Tillsätt bönorna och låt de fräsa med ett par minuter tills de fått lite färg. Slå över vinet och låt det koka in.
  7. Blanda ner smöret i bönfräset under omrörning och vänd sedan ner tomater, citronskal och timjan. Smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar.
  8. Servera sedan kycklingen med bönorna och gärna ett gott bröd!

 


3,3/5 baserat på 392 röster.