Solgul kyckling med fullkornspasta

Fullkornspasta är bra mat från Lantmännen och ett recept från studien Nordiet.


4 portioner

4 kycklingfiléer (á ca 125 g)
1 msk rapsolja
1 röd chili, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm gurkmeja
vitpeppar
1 röd paprika
200 g broccolibuketter
2 dl vegetabilisk matlagningsgrädde (6%)
2 msk kycklingfond
4 portioner Kungsörnen fullkornsspaghetti (ca 280 g okokt)

30 minuter
  1. Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i rapsolja under omrörning i cirka 10 minuter.
  2. Rör ner chili, vitlök samt kryddor och fräs någon minut.
  3. Strimla paprikan.
  4. Tillsätt paprika, broccoli, matlagningsgrädde, kycklingfond och låt puttra i ytterligare 10 minuter.
  5. Koka fullkornsspaghetti enligt anvisning på förpackningen och servera till.

3,2/5 baserat på 619 röster.