Minestrone med havrepasta och parmesan.

Minestrone med havrepasta och parmesan

En italiensk soppklassiker som innehåller tomat, zucchini, morot och havrepasta vilket gör rätten matig. Servera tillsammans med ett gott bröd och glöm inte bort att riva parmesan över soppan!


4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
½ zucchini
½ kruka timjan
1 msk tomatpuré
2 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
1 dl rött vin (kan uteslutas)
8 dl vatten
2 msk grönsaks- eller kycklingfond, alternativt 2 grönsaks- eller kycklingbuljongtärningar
2 dl Kungsörnen Havrepasta Penne

Till servering
50 g parmesan
1 kruka persilja

Salt och peppar
Socker
Olivolja till stekning

40 minuter
  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i slantar. Skär zucchinin i tärningar. Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt. 
  2. Hetta upp en stor kastrull med olivolja. Fräs lök, vitlök och tomatpuré på medelvärme i någon minut. Tillsätt morot, timjan, krossade tomater, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i ca 10 min. Lägg i pastan och zucchinin och låt koka tills pastan är precis al dente. Späd eventuellt med lite vatten om soppan blir för tjock.
  3. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
  4. Hacka persiljan och riv parmesanosten.
  5. Servera soppan i djupa skålar. Toppa med parmesan och persilja.

3,6/5 baserat på 331 röster.