Chilimarinerad kycklingwok med groddar


4 portioner

4 frysta kycklingbröst
Sweet chilisås
1 gul paprika
2 morötter
1 liten purjolök
Groddar
1 paket woknudlar
1 röd chili
Soja
Sesamolja

60 minuter
20 minuter
60 minuter
  1. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
  2. Tina och strimla kycklingbrösten. Häll över sweet chilisås och låt stå någon timme.
  3. Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
  4. Strimla morötter och purjolök och woka grönsakerna i en stekpanna några minuter tillsammans med en matsked olja och färsk chili skuren i småbitar. Lägg sedan grönsakerna åt sidan.
  5. Woka kycklingbitarna i olja under omrörning tills de får en gyllenbrun färg.
  6. Blanda ner grönsakerna och nudlarna och rör om.
  7. Tillsätt soja och några droppar sesamolja.

3,1/5 baserat på 287 röster.