Krämig kycklingpasta med tryffel och svamp.

Krämig kycklingpasta med tryffel och svamp

En god och enkel pastarätt som passar bra att servera då svamparna börjar titta fram i skogen. Allra godast blir det såklart med egenplockad svamp, men portabello eller skogschampinjoner är bra köpalternativ som också ger god smak.


4 portioner

400 g Kungsörnen Fullkornspasta
450 g kycklinglårfilé
400 g blandad svamp, gärna (tratt-)kantareller och skogschampinjoner
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 förp. Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor
2 dl grädde
150 g vällagrad prästost
100 g färsk bladspenat
Vit tryffelolja efter smak

Smör till stekning
Salt och svartpeppar

30 minuter
  1. Börja med att koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Rensa under tiden svampen och dela ner den i mindre bitar. Finhacka schalottenlöken och vitlöksklyftan. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3.  Skölj bönorna i en sil eller ett durkslag och låt rinna av. Skölj spenaten. Riv osten.
  4. Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör. Stek kycklingen ett par minuter tills den fått fin färg. Tillsätt svampen och stek på hög temperatur tills svampen fått fin färg. Tillsätt då schalottenlöken och låt fräsa ytterligare ett par minuter.
  5. Tillsätt sedan bönorna och grädden och låt allt puttra ihop. Krossa eventuellt några av bönorna med hjälp av en gaffel, det gör att såsen ”reds” något.
  6. När kycklingen är genomtillagad, vänd ner spenaten och ca 2/3 av osten.
  7. Tillsätt några droppar tryffelolja och smaka av såsen med salt och peppar.
  8. När pastan är klar, blanda ner den i såsen, rör runt ordentligt och servera sedan rätten i djupa tallrikar med resten av osten och massor av nymalen peppar.

3,3/5 baserat på 562 röster.