Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Hjortkebab
Följ med på en "walk on the wild side" i podcasten Matsamtalet. Mästerkockan Sigrid Bárány tipsar om smaksättning på vilt som du måste prova. Här med en vild skogsvariant av en älskad klassiker, komplett med vit och röd sås.
Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel
Fuskig cumberlandssås:
- 1 dl svartvinbärsgelé, rönnbärsgelé, oxelbärsgelé eller lingonsylt
- 1 msk portvin eller madeira
- ½ tsk torkad malen ingefära
- Zest av ¼ apelsin
- 1 tsk senapspulver eller dijonsenap
Hjortskav:
- 1 paket hjortskav
- Rapsolja till stekning
- Viltkrydda efter smak: mortlade enbär, lagerblad och timjan
- Salt och svartpeppar efter smak
Till servering:
- Sallad
- Strimlad rödbeta (helst syrad rödbeta),
- Syltad svamp,
- Pitabröd,
- Smaksatt crème fraiche med svampsmak
Blanda alla ingredienser till den fuskiga cumberlandssåsen. Blir den för rinnig, rör i lite maizena och ge den ett uppkok. Strimla hjortskaven, krydda med viltkrydda och stek den snabbt på hög värme. Salta och peppra. Fyll pitabröd med sallad, rödbeta och syltad svamp. Lägg i den varma hjortskaven och häll på såserna. Servera genast.