Skålmat

“Du tänker verkligen utanför skålen” - i det här avsnittet mer än någonsin i Matsamtalet med Johan Matgeek Hedberg och Sigrid Bárány som pratar om bra käk i en skål. Så mycket mer än soppa och grytor. Skålen är toktrendig 2016 men är en gammal pålitlig tradition, ett enkelt sätt att äta mat. Kockarna Frida Ronge och Erik Videgård ger sina bästa tips på mat i skål

Vi på Lantmännen vill att fler ska prata mer om maten vi äter! Vi måste alla äta så låt oss tala om det med varandra. Vid köksbord, i butiken och på jobbet – hela vägen från jord till bord. Finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat? Därför har vi startat Matsamtalet, en podcast där matprofilerna Johan Hedberg och Sigrid Bárány pratar fritt om mat ur ett mycket brett perspektiv. Det kan handla om råvaror, barnmat, saker vi inte trodde gick att äta, lärkrutor, matproduktion, matlagningstips och en hel massa annat – diskussioner om mat som vi hoppas ska sprida matlust och engagemang. Välkommen in i samtalet!

Recept och tips från avsnittet