Ramen - japanska nudlar på burk

I Lantmännens podcast Matsamtalet avsnitt 31 pratar Johan och Sigrid om skålmat, dvs mat som äts ur en skål. Här bjuder Johan på ett härligt japanskt ramenrecept som kan varieras i det oändliga. 

Recept: Johan Hedberg Bild: Lisa Haskel


Buljong:

  • 1 liter köttbuljong
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kanelstång
  • 0,5 stjärnanis (kan uteslutas)
  • 0,5 cm färsk ingefära

Tillbehör:

  • Tunna risnudlar
  • Färska böngroddar
  • Salladslök
  • Chili
  • Spenat
  • Vitlök
  • Tofu
  • Ärtor eller sojabönor
  • Tunt skuren biff

  1. Låt bulong och kryddor sjuda några minuter så smakerna från kryddorna släpper. Sila av.
  2. I en burk lägger man risnudlar, böngroddar, salladslök, chili och tunt skuren biff. Komplettera med färsk spenat, grovt hackad vitlök, färsk tomat, tofu, ärtor eller en näve sojabönor.
  3. Koka upp buljongen och slå över. Sätt på lock och låt några minuter. Häll upp i skål eller ät direkt ur burken.
 

3,4/5 baserat på 227 röster.