Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Ramen - japanska nudlar på burk
I Lantmännens podcast Matsamtalet avsnitt 31 pratar Johan och Sigrid om skålmat, dvs mat som äts ur en skål. Här bjuder Johan på ett härligt japanskt ramenrecept som kan varieras i det oändliga.
Recept: Johan Hedberg Bild: Lisa Haskel
Buljong:
- 1 liter köttbuljong
- 1 tsk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 1 kanelstång
- 0,5 stjärnanis (kan uteslutas)
- 0,5 cm färsk ingefära
Tillbehör:
- Tunna risnudlar
- Färska böngroddar
- Salladslök
- Chili
- Spenat
- Vitlök
- Tofu
- Ärtor eller sojabönor
- Tunt skuren biff
- Låt bulong och kryddor sjuda några minuter så smakerna från kryddorna släpper. Sila av.
- I en burk lägger man risnudlar, böngroddar, salladslök, chili och tunt skuren biff. Komplettera med färsk spenat, grovt hackad vitlök, färsk tomat, tofu, ärtor eller en näve sojabönor.
- Koka upp buljongen och slå över. Sätt på lock och låt några minuter. Häll upp i skål eller ät direkt ur burken.