Mensmat

“Kroppen är fantastisk och behöver fantastisk mat” konstaterar Johan Hedberg och Sigrid Bárány i Matsamtalets avsnitt om mat att äta före, under och efter mensen. “Det här ämnet ligger mig varmt om livmodern” konstaterar Sigrid som är en av många med besvärlig PMS. Bland annat gästar Jenny Öhrn Segolsson från PMS-podden om mensen olika faser. För när det är mens - då är det fest!

Vi på Lantmännen vill att fler ska prata mer om maten vi äter! Vi måste alla äta så låt oss tala om det med varandra. Vid köksbord, i butiken och på jobbet – hela vägen från jord till bord. Finns det egentligen ett viktigare samtalsämne än mat? Därför har vi startat Matsamtalet, en podcast där matprofilerna Johan Hedberg och Sigrid Bárány pratar fritt om mat ur ett mycket brett perspektiv. Det kan handla om råvaror, barnmat, saker vi inte trodde gick att äta, lärkrutor, matproduktion, matlagningstips och en hel massa annat – diskussioner om mat som vi hoppas ska sprida matlust och engagemang. Välkommen in i samtalet!

Recept och tips från avsnittet

Mat i menscykelns olika faser

Menscykeln kan delas in i fyra olika faser. I programmet tipsar Johan och Sigrid om mat som passar lite extra bra för varje fas. Längre ner på sidan tipsar om recept med bra mat för varje fas. Men när det är mens, då är det fest! Sigrid tipsar här lite extra om en supersmarrig lingonrulle som klarar även det värsta cravingen.