Rödbetsburgare med getost och pumpakärnor

Korngrynen gör dessa rödbetsburgare saftiga medan pumpakärnorna ger en god rostad smak och härligt tugg. Getosten kan givetvis bytas ut mot annan valfri ost, t.ex. halloumi eller vällagrad prästost.


4 portioner

1h + 1h vila
Rödbetsbiffar
1 dl GoGreen Korngryn
250 g rödbetor
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
300 mjuk getost
200 g GoGreen Pumpakärnor
½ dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 dl ströbröd

Topping och bröd
Sallad
1 knipplök
4st Korvbrödsbagarn Hamburgerbröd

Salt och peppar
Smör och olja till stekning eller grillning

60 minuter
  1. Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och finriv rödbetorna.
  3. Skala och finhacka vitlök. Repa och grovhacka timjan. Smula hälften av osten och skär den andra hälften i fyra skivor.
  4. Rosta hälften av pumpakärnorna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt.
  5. Blanda ihop rödbetor, rostade pumpakärnor, vitlök, timjan, vetemjöl, ströbröd och den smulade osten. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten stå kallt ca 1 timme.
  6. Skölj salladen och skiva löken till toppingen.
  7. Häll ut resten av pumpakärnorna på ett fat.
  8. Forma smeten till fyra stora burgare och panera i pumpakärnorna.
  9. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek biffarna på ena sidan tills de fått fin färg alternativt pensla biffarna med olja och grilla på ett finmaskigt grillgaller. Vänd på biffarna, fördela getostskivorna över biffarna och stek klara på andra sidan.
  10. Dela hamburgerbröden och stek eller grilla i ugn eller på grillgaller.
  11. Arrangera goda burgare med sallad, rödbetsbiffar och lök.

 


3,7/5 baserat på 340 röster.