Biff à la Lindström med broccoli- och bönmos.

Biff à la Lindström med broccoli- och bönmos

Med inlagda rödbetor, kapris och dijonsenap i smeten blir det riktigt smakrika biffar. HP Saucen ger en ännu fylligare smak men kan uteslutas. Istället för vanlig kokt potatis serveras ett piggt och snabblagat mos på broccoli och stora vita bönor. Den som vill serverar även biffarna tillsammans med stekt ägg och brynt smör.


4 portioner

Biffar
600 g nötfärs
1 gul lök
1 dl inlagda rödbetor
½ dl kapris
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk HP Sauce

Broccoli- och bönmos
600 g fryst eller 2 stånd färsk broccoli
2 förp Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor
½ dl fryst eller 1 knippe färsk gräslök
50 g smör
1 dl crème fraiche 

Saltgurka till servering

Salt och svartpeppar
Smör till stekning

45 minuter
  1. Skala och finhacka löken. Grovhacka rödbetorna och kaprisen. Blanda samman färsen med lök, rödbetor, kapris, ägg, dijonsenap, HP Sauce, salt och peppar. Prova om kryddningen är lagom genom att provsteka en liten biff. Forma sedan smeten till fina biffar och stek i rejält med smör tills de fått fin färg på båda sidorna.
  2. Om färsk broccoli används, dela ner den i fina buketter och strimla stammen grovt. Koka sedan broccolin mjuk i saltat vatten. Häll av bönorna. Finskär den färska gräslöken. Mixa snabbt ihop broccoli, bönor, gräslök, smör och crème fraiche med en mixerstav eller mosa grovt med en gaffel till ett grovt mos. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär saltgurkan i stavar.
  4. Servera biffarna tillsammans med broccoli- och bönmoset och saltgurkan.

3,1/5 baserat på 347 röster.