Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Flatbread med skinka och rödkål
Flatbread deg:
25 gr färsk jäst
6 dl kallt vatten
4 msk olivolja
2 dl vetesurdeg
4 dl Kungsörnen Vinjett Vetemjöl
4 dl Kungsörnen Dinkelmjöl
4 dl Kungsörnen Durumvetemjöl
2 msk salt
Fyllning
2 dl riven västerbottenost
4-6 dl rödkål hemmakokt eller från burk
8 skivor skinka
1 dl gräddfil
1 msk svensk senap
- Värm ugnen till 250 grader.
- Blanda alla ingredienserna utom salt i en bunke, gärna med en degblandare. Kör degen i maskin i 6 minuter (ungefär det dubbla för hand). Tillsätt salt och arbeta den ytterligare 2 minuter. Degen ska nu vara blank och elastisk. Låt jäsa i rumstemperatur minst en timme.
- Forma ca åtta bollar och låt dom jäsa övertäckta på en mjölad bänk till dubbel storlek.
- Kavla ut degbollarna tunt. Fördela ost i mitten av brödet. Lägg på rödkål ovanpå och sätt in i ugnen i ca 5 minuter.
- Blanda senap med gräddfil. Tag ut och lägg på skinka och ringla senapsgräddfil över.