Flatbread med skinka och rödkål


4 portioner

Flatbread deg:
25 gr färsk jäst
6 dl kallt vatten
4 msk olivolja
2 dl vetesurdeg
4 dl Kungsörnen Vinjett Vetemjöl
4 dl Kungsörnen Dinkelmjöl
4 dl Kungsörnen Durumvetemjöl
2 msk salt

Fyllning 
2 dl riven västerbottenost
4-6 dl rödkål hemmakokt eller från burk
8 skivor skinka
1 dl gräddfil
1 msk svensk senap

2 timmar 30 minuter
  1. Värm ugnen till 250 grader. 
  2. Blanda alla ingredienserna utom salt i en bunke, gärna med en degblandare. Kör degen i maskin i 6 minuter (ungefär det dubbla för hand). Tillsätt salt och arbeta den ytterligare 2 minuter. Degen ska nu vara blank och elastisk. Låt jäsa i rumstemperatur minst en timme.
  3. Forma ca åtta bollar och låt dom jäsa övertäckta på en mjölad bänk till dubbel storlek.
  4. Kavla ut degbollarna tunt. Fördela ost i mitten av brödet. Lägg på rödkål ovanpå och sätt in i ugnen i ca 5 minuter.
  5. Blanda senap med gräddfil. Tag ut och lägg på skinka och ringla senapsgräddfil över.

3,4/5 baserat på 210 röster.