Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärter, fetaost och pumpakärnor.

Ljummen sallad med ugnsrostade rödbetor och kikärter, fetaost och pumpakärnor

Söta rödbetor och syrlig fetaost är ett säkert kort när det kommer till smakkombinationer. Prova gärna att byta ut fetaosten mot chèvre eller grönmögelost för att ge salladen en annan, men minst lika god, karaktär.


4 portioner

500 g rödbetor
3 röda knipplökar
2 vitlöksklyftor
½ kruka timjan
2 förp Go Green Ekologiska Kikärter
1 msk balsamvinäger
½ dl olivolja 

Ca 100 g blandad sallad
200 g fetaost
1 dl Go Green Rostade Pumpakärnor

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj och skala rödbetorna och skär i grova bitar. Skölj knipplöken och dela lökdelen i hälften. Finstrimla lökblasten och lägg åt sidan. Skala och finhacka vitlöken. Repa timjanen. Häll av kikärterna.
  3. Fördela rödbetor, knipplök, vitlök, timjan och kikärter i en ugnsfast form eller på en ugnsplåt. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta, peppra och blanda runt ordentligt.
  4. Rosta i mitten av ugnen ca 30-40 minuter, eller tills rödbetorna är mjuka och de fått fin färg.
  5. Skölj salladen och smula fetaosten.
  6. Blanda samman de rostade rödbetorna, löken och kikärterna med salladen, fetaosten och lökblasten. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite mer balsamvinäger.
  7. Fördela salladen på ett fat, i en skål eller på tallrikar. Toppa med pumpakärnor och servera.

3,2/5 baserat på 646 röster.