Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegetarisk taco med hemgjorda tortillabröd
Med hemlagade tortillabröd och ett vegetariskt bönfräs blir tacokvällen extra lyxig och grön. För den som inte orkar baka egna bröd går det såklart lika bra med färdigköpta.
Tortillabröd
8 dl Kungsörnen Kärnvetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
½ dl olja
3 dl vatten
Vitlökssås
1 vitlöksklyfta
3 dl gräddfil
Tacobönor
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
1 röd chili
2 förp Go Green Ekologiska Kidneybönor
1 förp Go Green Ekologisk Majs
½ msk spiskummin
1 nypa malen kanel
1 kruka koriander
200 g cheddar
Salt och peppar
Olja till stekning
- Tortillabröd: Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner olja och vatten och blanda tills det blir en smidig deg. Låt vila ca 30 min.
- Dela degen i små bollar. Kavla ut till tunna kakor på mjölat bakbord. Stek i några minuter på varje sida i en torr stekpanna. Lägg de nystekta bröden under en handduk medan de övriga tillbehören förbereds.
- Skala och riv eller finhacka vitlöksklyftan till såsen. Blanda samman med gräddfil, smaka av med salt och peppar och låt stå och dra fram till servering.
- Skala och finhacka vitlöken och löken till bönorna. Finhacka chilin. Häll av spadet från kidneybönor och majs.
- Hetta upp en stor stekpanna med olja. Fräs lök, vitlök och chili tillsammans med kryddorna i några minuter. Tillsätt kidneybönor och majs och fortsätt fräsa ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
- Riv osten.
- Fyll de hemlagade tortillabröden med bönfräs. Toppa med vitlökssås, koriander och ost.