Gubbröra i glas med krispiga bröd.

Gubbröra i glas med krispiga bröd

En riktigt smakrik röra som är lika god att servera varm som kall. Rätten är praktisk att ha på en buffé eftersom både röran och brödpinnarna kan förberedas i god tid innan gästerna kommer.


10 portioner buffé (4 vanliga portioner)

2 Hatting Pitabröd
1 nypa flingsalt

Gubbröra
4 färskpotatisar
4 ägg
1 gul lök
1 knippe gräslök
1 knippe dill
1 ask ansjovis 125 g
1 dl grädde

Till garnering
1 knippe dill
1 knippe gräslök 

Smör till stekning
Salt och peppar

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär pitabröden i tunna stavar. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olja. Strö över flingsalt.
  2. Rosta i mitten av ugnen tills brödet får fin färg. Låt svalna på galler.
  3. Skrubba potatisen och koka mjuk i lättsaltat vatten. Koka äggen tills de är hårdkokta.
  4. Finhacka löken och gräslöken. Hacka dillen lätt. Skär ansjovisfiléerna i mindre bitar. Skala äggen och skär dem och potatisarna i tärningar.
  5. Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs löken på medelvärme utan att den tar färg.
  6. Tillsätt ansjovis, ägg, potatis och grädde. Låt puttra till krämig konsistens. Låt svalna. Rör ner dill och gräslök och smaka av med salt och peppar.
  7. Plocka dillen och finskär gräslöken till garnering.
  8. Fördela gubbröran i mindre glas. Lägg pitabrödstavarna ovanpå glasen, garnera med dill och gräslök. 

3,8/5 baserat på 372 röster.