Pastagratäng med kyckling och ädelost

Gratängen går jättebra att förbereda och bara värma på igen precis vid servering. Variera gärna fyllningen efter smak och säsong, t.ex. med svamp eller rivna rotfrukter.


4 portioner

300 g Kungsörnen Prima Gemelli Vit Fiber

450 g kycklinglårfilé, putsad och delad i mindre bitar
140 gram sidfläsk, finstrimlat
1 liten purjolök, finstrimlad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 litet huvud savojkål, finstrimlat
2 dl crème fraiche
140 g ädelost

Smör till stekning

100 g Go Green Rostade Solroskärnor

50 minuter

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av och lägg i en stor smord ugnsfast form.

3. Fräs kycklingen och sidfläsket  i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg över i samma form som pastan.

4. Tillsätt en ny klick smör och fräs därefter purjolöken, vitlöken och savojkålen i samma panna.

5. Blanda ihop pastan, kycklingen, grönsakerna, crème fraichen och ädelosten i en stor skål eller kastrull.

6. Lägg blandningen i ugnsformen och ställ in i ugnen. Grädda ca 15 minuter, eller till kycklingen är genomtillagad och gratängen fått fin färg.

7. Strö över de rostade solroskärnorna och servera!


2,9/5 baserat på 432 röster.