Lövbiffspasta med svartkål och skogschampinjoner.

Lövbiffspasta med svartkål och skogschampinjoner

Svartkål eller palmkål är en korsning mellan savoy- och grönkål. Hittar man inte svartkål går den bra att byta ut mot någon av sina släktingar. Champinjoner och lövbiff sätter smaken som lyfts ytterligare av grädde och vällagrad ost.


4 portioner

400 g Kungsörnen Tagliatelle Ljus Fiber
1 msk smör 

500 g lövbiff
300 g skogschampinjoner
ca 2 vitlöksklyftor 
400 g svartkål
1 dl vatten
2 dl grädde
2 dl riven, vällagrad ost 

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

25 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll sedan av vattnet, tillsätt 1 msk smör och håll varmt under lock fram till servering.
  2. Strimla lövbiffen fint. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dra bladen från svartkålsstjälkarna och strimla dem. Kasta stjälkarna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör eller olja till hög temperatur. Stek köttet tills det får fin färg. Salta och peppra. Häll av på en tallrik. Tillsätt lite extra smör eller olja och stek sedan champinjonerna i samma panna tills de får fin färg. Tillsätt vitlök och svartkål och fortsätt steka på medelvärme. Salta och peppra.
  4. Blanda ner köttet i pannan. Slå över vatten och grädde och låt puttra ihop till en krämig sås. Blanda ner osten i pannan och dra av från värmen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan tillsammans med den krämiga lövbiffssåsen.

3,1/5 baserat på 683 röster.