Stekt gröt med äpplen och lättvispad grädde.

Stekt gröt med äpplen och lättvispad grädde

Grötreceptet kan här bytas ut mot din favoritgröt. Gör gröten kvällen innan och ställ i kylen över natten. Här serveras den med stekta äpplen och grädde, men de kan lika gärna bytas ut mot färska bär, yoghurt, nötter eller frön.


4 portioner

4 dl AXA ekologiska havregryn

8 dl vatten
1 ½ tsk kardemumma
1 msk socker
1 tsk salt

2 äpplen
½ dl råsocker
Smör till stekning

2 dl grädde
1 dl Go Green Solroskärnor
½ dl Go Green Linfrö

15 minuter

1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då. Ställ i kyl över natten.

2. Rosta solroskärnor och linfrö i en torr stekpanna. Häll över på ett fat.

3. Skär äpplena i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Vispa grädden lätt.

4. Skär upp gröten i kuber. Stek i stekpanna runt om tills bitarna får en krispig, gyllenbrun yta.
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön.


3,3/5 baserat på 406 röster.