Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Stekt gröt med äpplen och lättvispad grädde
Grötreceptet kan här bytas ut mot din favoritgröt. Gör gröten kvällen innan och ställ i kylen över natten. Här serveras den med stekta äpplen och grädde, men de kan lika gärna bytas ut mot färska bär, yoghurt, nötter eller frön.
8 dl vatten
1 ½ tsk kardemumma
1 msk socker
1 tsk salt
2 äpplen
½ dl råsocker
Smör till stekning
2 dl grädde
1 dl Go Green Solroskärnor
½ dl Go Green Linfrö
1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då. Ställ i kyl över natten.
2. Rosta solroskärnor och linfrö i en torr stekpanna. Häll över på ett fat.
3. Skär äpplena i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Vispa grädden lätt.
4. Skär upp gröten i kuber. Stek i stekpanna runt om tills bitarna får en krispig, gyllenbrun yta.
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön.