Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Grötreceptet kan här bytas ut mot din favoritgröt. Gör gröten kvällen innan och ställ i kylen över natten. Här serveras den med stekta äpplen och grädde, men de kan lika gärna bytas ut mot färska bär, yoghurt, nötter eller frön.
8 dl vatten
1 ½ tsk kardemumma
1 msk socker
1 tsk salt
2 äpplen
½ dl råsocker
Smör till stekning
2 dl grädde
1 dl Go Green Solroskärnor
½ dl Go Green Linfrö
1. Blanda havregryn, vatten och salt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör om då och då. Ställ i kyl över natten.
2. Rosta solroskärnor och linfrö i en torr stekpanna. Häll över på ett fat.
3. Skär äpplena i klyftor. Hetta upp smör i en stekpanna och stek äpplena tillsammans med råsocker på medelvärme. Vispa grädden lätt.
4. Skär upp gröten i kuber. Stek i stekpanna runt om tills bitarna får en krispig, gyllenbrun yta.
Servera gröten tillsammans med äpple, vispad grädde, kärnor och frön.