Medelhavsdoftande pastagratäng.

Salsadoftande pasta- och köttfärsgratäng

Gör gärna en lite större sats gratäng och frys in. På så sätt är en god middag aldrig längre bort än en snabb uppting de dagar då det inte finns tid eller ork för matlagning. Pastagratängen går även bra att göra vegetarisk genom att ersätta nötfärsen med t.ex. sojafärs eller bönor.


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Gemelli

Köttfärs
400 g nötfärs, ekologisk
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 knippe färsk timjan
2 förp Go Green Salsa
2 dl crème fraiche
150 g valfri lagrad ost 

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tillaga pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skala och finhacka löken och vitlöken. Skär paprikorna i tärningsstora bitar. Repa timjanen.(Spara några kvistar till garnering)
  4. Fräs köttfärsen i en stor stekpanna med smör eller olja tills den fått fin färg. Tillsätt då lök, vitlök, paprika och timjan och fräs vidare tills löken mjuknat och fått lite färg. Salta och peppra. Tillsätt salsa och crème fraiche och låt allt puttra samman några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Riv osten.
  6. Blanda ner pastan i köttfärsblandningen och fördela allt i en ugnsfast form. Strö över osten och gratinera i övre delen av ugnen, ca 5-10 minuter, eller tills osten fått fin färg.
  7. Garnerna gratängen med timjan och servera!

3,1/5 baserat på 265 röster.