Viltsmakande chili med hembakade tortillas.

Viltsmakande chili med hembakade tortillas

GoGreens färdiga grytbas Mexican chili sätter smak på denna tacorätt som baseras på renskav i stället för köttfärs. Servera med hembakade tortillas, men givetvis går det bra att använda färdigköpta bröd om tiden är knapp.


4 portioner

Tortillas (ca 10 st små)
7 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
25 g smör, delat i mindre bitar
3 dl varmt vatten

Renskavschili
ca 480 g renskav (eller nötfärs, kycklingfärs, sojafärs, quornfärs, kikärter)
2 förp. GoGreen Mexican Chili grytbas
1 förp. kidneybönor (eller svarta bönor, vita bönor)

Till servering
Riven ost
Gräddfil (eller crème fraiche)
Blandad sallad

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smulig massa med finger-topparna. Tillsätt vattnet och knåda samman till en smidig deg. Täck med en fuktig kökshandduk och låt vila ca 20 min. 
  2. Dela degen i 10 bitar och kavla ut till runda tortillabröd. Stek bröden i en torr medelvarm stekpanna tills de fått fin färg på båda sidor. Vira in bröden i aluminiumfolie och en handduk så att de inte hårdnar.
  3. Fräs renskavet i omgångar i smör eller olja tills det fått fin färg. Tillsätt GoGreen Mexican Chili grytbas och kidneybönor, låt koka upp och sedan puttra ihop några minuter. Smaka av med salt, socker och eventuellt lite cayennepeppar eller chilisås. Servera renskavschilin tillsammans med riven ost, gräddfil, sallad och tortillabröd.

TIPS: Renskav kan bytas ut mot köttfärs, kyckling eller sojafärs och grönsaker för en helt vegetarisk rätt.


3,3/5 baserat på 315 röster.