Knaprig rabarberpaj med yoghurtglass.

Knaprig rabarberpaj med yoghurtglass

Ta ett knippe rabarber och följ receptet nedan – det är hur enkelt som helst att göra en knaprig och god paj.


4 portioner

1 paket Kungsörnen Sockerkaka (mix)
1 1/2  dl START! naturell
160 g rabarber, skalade och skurna i tärningar
1 ½ msk potatismjöl
3 msk flytande honung, apelsinblom
50 g smör

Till serveringen
Yoghurtglass eller vaniljsås

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 200ºC. Blanda rabarbertärningarna med potatismjölet. Häll upp i smorda ugnssäkra portionsformar. 
  2. Ringla över flytande honung. 
  3. Blanda Kungsörnen kakmix och START! i en skål. Strö blandningen över rabarbern. 
  4. Täck med tunna, hyvlade flagor av kylskåpskallt smör (använd gärna osthyvel). Grädda i ugn ca 25 minuter.
  5. Serveras ljummen med vaniljsås eller yoghurtglass.

3,3/5 baserat på 338 röster.