Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Grillad polenta med bönsalsa
Polenta
2 vitlöksklyftor
150 vällagrad prästost
1 knippe persilja
1 knippe timjan
100 g Go Green Rostade Pumpakärnor
3 dl polenta
1 tärning eller 1 msk flytande grönsaksbuljong
2 msk olivolja
Bönsalsa
2 förp Go Green Svarta Bönor
250 g cocktailtomater
1 knipplök
1-2 tsk valfri vinäger
2 msk olivolja
Olivolja till formen och grillning/stekning
Salt och peppar
- Skala och finhacka vitlöken. Riv osten. Skölj och finhacka örterna. Hacka pumpakärnorna grovt.
- Tillaga polentan enligt anvisningen på förpackningen, men tillsätt grönsaksbuljong i vattnet. När polentan är färdigkokt, rör ner vitlök, ost, örter, pumpakärnor och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Häll ut polentan i en olivoljesmord eller bakplåtspappersklädd form, ca 20×20 cm och låt kallna helt.
- Häll av bönorna. Skölj tomaterna och knipplöken och finhacka alternativt skär i tunna skivor.
- Blanda samman bönor, tomater, knipplök, vinäger och olivolja i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- När polentan kallnat, skär den i portionsbitar och pensla lätt med olja.
- Grilla polentan eller stek i stekpanna tills den fått fin färg runtom.
- Servera polentan tillsammans med bönsalsan.