Rostade pitabröd med tonfisk- och kikärtsfyllning.

Rostade pitabröd med tonfisk- och kikärtsfyllning

Med hjälp av dill och gräslök får den krämiga tonfiskfyllningen en härlig smak av sommar och skärgård. Kikärter bidrar med gott tugg och extra protein. Prova gärna att byta ut tonfisken mot kallrökt lax, sill eller makrill.


4 portioner

Hatting Pitabröd
1 förp Go Green Ekologiska Kikärter
2 förp tonfisk i vatten eller olja, ca 300 g
1 röd lök
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 dl crème fraiche eller gräddfil
½ dl majonnäs
Citronsaft 

Valfri sallad till servering
Salt och peppar

30 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Häll av spadet från kikärterna och vattnet från tonfisken (används tonfisk i olja kan oljan vara kvar).
  3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka dillen och finskär gräslöken.
  4. Blanda samman kikärter, tonfisk, rödlök, dill, gräslök, crème fraiche/gräddfil och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Rosta pitabröden i ugnen ca 5 min eller tills de fått fin färg.
  6. Skölj salladen och riv eventuellt i grova bitar.
  7. Fyll de rostade pitabröden med sallad och tonfiskröra.

3,4/5 baserat på 629 röster.