Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Rostade pitabröd med tonfisk- och kikärtsfyllning
Med hjälp av dill och gräslök får den krämiga tonfiskfyllningen en härlig smak av sommar och skärgård. Kikärter bidrar med gott tugg och extra protein. Prova gärna att byta ut tonfisken mot kallrökt lax, sill eller makrill.
4 Hatting Pitabröd
1 förp Go Green Ekologiska Kikärter
2 förp tonfisk i vatten eller olja, ca 300 g
1 röd lök
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 dl crème fraiche eller gräddfil
½ dl majonnäs
Citronsaft
Valfri sallad till servering
Salt och peppar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Häll av spadet från kikärterna och vattnet från tonfisken (används tonfisk i olja kan oljan vara kvar).
- Skala och finhacka rödlöken. Finhacka dillen och finskär gräslöken.
- Blanda samman kikärter, tonfisk, rödlök, dill, gräslök, crème fraiche/gräddfil och majonnäs i en bunke. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Rosta pitabröden i ugnen ca 5 min eller tills de fått fin färg.
- Skölj salladen och riv eventuellt i grova bitar.
- Fyll de rostade pitabröden med sallad och tonfiskröra.