Svamp- och bönhamburgare med Svarta Sara och kaprisdressing

Saftiga burgare som här får smak av svamp, persilja och lagrad ost. 


4 portioner

1 ägg
1 dl ströbröd
250 g skogschampinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
2 paket Go Greens svarta bönor à 380 g
Salt peppar
Ströbröd till panering
Smör till stekning

2 dl crème fraiche
1 liten röd lök
2 msk senap
½ dl smörgåsgurka
3 msk kapris

2 tomater
1 röd lök
4 skivor Svarta Sara eller annan god, lagrad ost
8 Korvbrödsbagarns Fiberrika Hamburgerbröd

45 minuter

1. Knäck ägget i en skål och vispa lätt med en gaffel. Blanda i ströbröd.

2. Tärna skogschampinjonerna. Hacka lök, vitlök och persilja fint. Fräs sedan skogschampinjonerna i smör till dem får fin färg. Tillsätt då lök och vitlök, låt fräsa ytterligare 2 min. Låt svalna.

3. Skölj av bönorna i ett durkslag eller i en sil. Blanda ner i ströbrödet. Tillsätt även den frästa svampen. Mixa allt till en slät smet i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Låt smeten vila i rumstemperatur medan du förbereder dressingen.

4. Finhacka den röda löken smörgåsgurkan. Blanda crème fraiche med lök, smörgåsgurka och kapris. Smaka av med salt och peppar. Skär tomaterna och den röda löken i tunna skivor.

4. Forma åtta biffar av bönsmeten. Vänd dem lätt i ströbröd. Stek på medelvärme till dem får fin färg på båda sidor. Lägg på tjocka skivor ost på biffarna och stek vidare så att osten smälter något. Stek därefter på bröden så att de får lite färg. Servera biffarna tillsammans med dressing, lök, tomat och hamburgerbröd.


3,1/5 baserat på 198 röster.