Havreflakes, limemarinerade jordgubbar och vaniljcrème fraîche

Jordgubbar och lime är bara så gott tillsammans. Med en krämig vaniljcrème fraîche och knapriga havreflakes blir det här en favorit som passar lika bra till helgfrukosten som till dessert.


4 portioner

Limemarinerade jordgubbar
½ l jordgubbar
1 lime
ca 3 msk rårösocker

Vaniljcrème fraîche
1 vaniljstång
2 dl crème fraîche
1-2 msk florsocker

Till servering
4 dl AXA Havre Flakes

20 minuter
  1. ”Snoppa” jordgubbarna och lägg dem i en skål. Skölj limen noga och finriv det yttersta skalet. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel tillsammans med limeskal och socker. Justera sockermängden efter smak.
  2. Snitta vaniljstången längs med och skrapa ur fröna.
  3. Vispa crème fraîche och vaniljfrön med en elvisp eller i en matberedare tills crème fraîchen är luftig och krämig (den kommer först att bli lös, men efter en stunds vispning tjocknar den igen). Smaka av med florsocker.
  4. Varva crème fraîche, jordgubbar och havreflakes i små skålar eller glas. Servera direkt!

3,3/5 baserat på 351 röster.