Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Havreflakes, limemarinerade jordgubbar och vaniljcrème fraîche
Jordgubbar och lime är bara så gott tillsammans. Med en krämig vaniljcrème fraîche och knapriga havreflakes blir det här en favorit som passar lika bra till helgfrukosten som till dessert.
Limemarinerade jordgubbar
½ l jordgubbar
1 lime
ca 3 msk rårösocker
Vaniljcrème fraîche
1 vaniljstång
2 dl crème fraîche
1-2 msk florsocker
Till servering
4 dl AXA Havre Flakes
- ”Snoppa” jordgubbarna och lägg dem i en skål. Skölj limen noga och finriv det yttersta skalet. Mosa jordgubbarna lätt med en gaffel tillsammans med limeskal och socker. Justera sockermängden efter smak.
- Snitta vaniljstången längs med och skrapa ur fröna.
- Vispa crème fraîche och vaniljfrön med en elvisp eller i en matberedare tills crème fraîchen är luftig och krämig (den kommer först att bli lös, men efter en stunds vispning tjocknar den igen). Smaka av med florsocker.
- Varva crème fraîche, jordgubbar och havreflakes i små skålar eller glas. Servera direkt!