Knäckig äppelpaj.

Knäckig äppelpaj

Hemgjord müsli passar även som ingrediens i ett pajtäcke. Det här blir knäckigt och passar bäst till syrliga äpplen. En len vaniljsås eller vaniljvisp passar fint. Från Dag 1 använder vi allt det goda i müslin.


12 bitar
  • 6 äpplen
  • 150 g smör
  • 3 dl müsli, hemlagad eller färdig
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • ½ dl ljus sirap

Till servering:

  • vaniljvisp

40 minuter

1. Värm ugnen till 175°. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker smord form.

2. Smält smöret. Rör ihop med müsli, mjöl, socker och sirap. Täck äpplena med smeten och baka i ugnen ca 30 minuter. 

3. Servera med lätt vispad vaniljvis. 


3,0/5 baserat på 576 röster.