Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Knäckig äppelpaj
Hemgjord müsli passar även som ingrediens i ett pajtäcke. Det här blir knäckigt och passar bäst till syrliga äpplen. En len vaniljsås eller vaniljvisp passar fint. Från Dag 1 använder vi allt det goda i müslin.
- 6 äpplen
- 150 g smör
- 3 dl müsli, hemlagad eller färdig
- 1 ½ dl vetemjöl
- 2 dl socker
- ½ dl ljus sirap
Till servering:
- vaniljvisp
1. Värm ugnen till 175°. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnssäker smord form.
2. Smält smöret. Rör ihop med müsli, mjöl, socker och sirap. Täck äpplena med smeten och baka i ugnen ca 30 minuter.
3. Servera med lätt vispad vaniljvis.