Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kycklingsallad med jordgubbar och fetaost
En somrig sallad som blir extra matig tack vare kyckling och bön-pasta. För vegetarisk variant kan kycklingen ersättas med ugns-rostade, stora vita bönor.
Kycklingsallad
4 kycklingfiléer
300 g bönpasta (Kungs-örnen Bönpasta Cotelli)
250 g jordgubbar
2 knipplökar
150 g mager fetaost
200 g blandad sallad
Vinägrett
2 msk vit balsamvinäger
3 msk rapsolja
1 kruka mynta
½ kruka basilika
½ dl rostade valnötter
Rapsolja eller rapsoljebaserat stekmargarin till s-tekning
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra kyckling-filéerna. Hetta upp en stekpanna med rapsolja eller rapsoljebaserat stekmargarin och stek sedan filéerna på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form och låt gå färdigt i ugnen, ca 15-20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.
2. Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet.
3. Skär jordgubbarna i kvartar och knipplökarna i tunna skivor.
4. Blanda samman balsamvinäger och rapsolja i en skål. Finhacka örterna och valnötterna. Rör samman och smaka av med salt och peppar.
5. Skär kycklingfiléerna i skivor. Blanda samman alla ingredienser till salladen med dressingen. Lägg upp på ett fat, toppa med kycklingfiléerna. Smula över fetaosten.