Kycklingsallad med jordgubbar och fetaost

En somrig sallad som blir extra matig tack vare kyckling och bön-pasta. För vegetarisk variant kan kycklingen ersättas med ugns-rostade, stora vita bönor.


4 portioner

Kycklingsallad
4 kycklingfiléer
300 g bönpasta (Kungs-örnen Bönpasta Cotelli)
250 g jordgubbar
2 knipplökar
150 g mager fetaost
200 g blandad sallad
 
Vinägrett
2 msk vit balsamvinäger
3 msk rapsolja
1 kruka mynta
½ kruka basilika
½ dl rostade valnötter
Rapsolja eller rapsoljebaserat stekmargarin till s-tekning
Salt och peppar

40 min

1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra kyckling-filéerna. Hetta upp en stekpanna med rapsolja eller rapsoljebaserat stekmargarin och stek sedan filéerna på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i en ugnsfast form och låt gå färdigt i ugnen, ca 15-20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 70 grader.

2. Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet.

3. Skär jordgubbarna i kvartar och knipplökarna i tunna skivor.

4. Blanda samman balsamvinäger och rapsolja i en skål. Finhacka örterna och valnötterna. Rör samman och smaka av med salt och peppar.

5. Skär kycklingfiléerna i skivor. Blanda samman alla ingredienser till salladen med dressingen. Lägg upp på ett fat, toppa med kycklingfiléerna. Smula över fetaosten.


3,0/5 baserat på 205 röster.