Krämig räkfusilli med gröna ärter, citron och lagrad prästost.

Krämig räkfusilli med gröna ärter, citron och lagrad prästost

En snabblagad och lyxig pastarätt som smaksätts med vitt vin, lagrad prästost och dill. Vänd ner räkorna strax före servering så de hinner bli varma utan att bli sega. Toppa gärna med lite extra riven ost.


4 portioner

1 kg räkor med skal
400 g Kungsörnen Prima Fusilli Vit Fiber
3 msk smör
2 bananschalottenlökar
1 ½ dl vitt vin
2 dl grädde
1 tärning fiskbuljong
300 g frysta gröna ärter
1 citron
100 g lagrad prästost
1 knippe färsk dill
Salt och peppar

20 minuter
  1. Skala räkorna.  Koka fusillin al dente.
  2. Finhacka bananschalottenlökarna. Hetta upp smör i en stor stekpanna och fräs sedan schalottenlöken på medelvärme tills den blir glansig. Tillsätt vinet och låt vätskan koka ner till hälften. Tillsätt därefter grädde samt fiskbuljong och låt puttra på svag värme i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Finriv osten och skär dillen grovt.
  4. Vänd ner ärtorna i stekpannan med schalottenlöken och låt bli varma.
  5. Riv det gula av skalet från citronen på den finaste sidan av rivjärnet och blanda ner i ärtsåsen. Blanda ärtorna med pastan och tillsätt till sist räkorna, dillen och den rivna osten. Låt allt bli varmt och smaka sedan av med salt och peppar. Servera gärna med lite extra riven ost på toppen.

3,4/5 baserat på 359 röster.