Hemlagade fiskpinnar med varma ärter och ugnsrostad potatis.

Hemlagade fiskpinnar med varma ärter, ugnsrostad potatis och rödlöksdipp

Lite pyssel är det att göra sina egna fiskpinnar, men vi kan lova att det är väl värt besväret. Den krispiga, smörsmakande paneringen bryter av så fint mot fiskens mjälla konsistens. Se till att ha rikligt med fett i stekpannan och att steka på medelvärme för bästa resultat.


4 portioner

600 g bakpotatis

Rödlöksdipp 
1 liten röd lök 
Ca 2 msk ättiksgurka 
2 dl gräddfil 
2 msk majonnäs

Fiskpinnar 
600 g sej MSC-märkt 
1 dl Kungsörnen Vetemjöl
2 ägg 
2 dl ströbröd

Varma ärter 
1 förp Go Green Ekologiska Gröna Ärter 
2 msk smör 
1 citron 
Salt och peppar

Smör och olja till potatis och stekning

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisarna och skär i avlånga stavar. Lägg i en ugnsfast form. Salta, peppra och ringla över olja. Blanda runt och ställ in i ugnen. Låt steka ca 30 min eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
  2. Finhacka rödlök och ättiksgurka. Blanda med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i avlånga bitar. De får gärna vara lite tjockare än vanliga fiskpinnar. Förbered en tallrik med mjöl, en med uppvispat ägg och en med ströbröd. Salta och peppra i mjölet. Vänd sedan fiskbitarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. 
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och olja till medelvärme. Stek sedan fiskpinnarna tills de får fin färg på alla sidor och är genomtillagade.
  5. Häll av spadet från ärterna. Hetta upp en liten kastrull med smör. Tillsätt ärterna och låt fräsa i några minuter tills de blir lite mosiga. Dra av från värmen. Skölj citronen noga och finriv skalet. Mosa ärterna lätt med en gaffel och smaka av med salt, peppar, citronsaft och citronskal.
  6. Servera fiskpinnarna tillsammans med ugnsrostad potatis, varma ärter och rödlöksdipp.

3,1/5 baserat på 378 röster.