Pastasallad med bakad vårlök, spenat, valnötter och getost.

Pastasallad med bakad vårlök, spenat, valnötter och getost

En elegant pastasallad med söt lök, syrlig getost, knapriga nötter och frisk spenat. Den bakade löken går även bra att göra som foliepaket och lägga på grillen. Perfekt tillbehör till sommargrillen!


4 portioner

ca. 10 bufféport. 

400 g Kungsörnen Prima Gemelli

150 g valnötter
2 knippen vårlök
4 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
½ dl olivolja
2 tsk råsocker
100 g spenat
200 chèvre

Salt och peppar

60 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fördela valnötterna på en ugnsplåt. Rosta i mitten av ugnen till de fått fin färg, ca 5 min. Häll över på ett fat och låt svalna.
  3. Skölj knipplöken och dela ner i grova bitar, blasten med. Skala vitlöken och hacka den grovt. Fördela lök och vitlök i en ugnsfast form. Ringla över balsamvinäger och olivolja. Strö över råsockret och salta och peppra. Baka löken i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills löken mjuknat och fått fin färg.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
  5. Skölj och torka spenaten. Smula osten.
  6. Blanda ihop den bakade löken med valnötterna, pastan, spenaten och chèvren. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer balsamvinäger.

 


3,5/5 baserat på 407 röster.