Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Vegetarisk ärtsoppa med timjan- och senapskräm
Med Go Greens blötlagda gula ärter är den klassiska torsdagsrätten klar på ett kick. Testa denna vegetariska variant som toppas med en len och timjansmakande kräm.
Ärtsoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
25 g smör
4 dl Go Green Gula ärter
1 nypa torkad mejram (kan uteslutas)
1 tsk torkad timjan
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk dijonsenap
Timjan- och senapskräm
1 knippe timjan
2 msk sötstark senap
2 dl crème fraiche
Salt och peppar
- Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs sedan lök och vitlök i några minuter. Tillsätt de blötlagda ärterna, mejram och timjan. Slå över vatten och grönsaksbuljongtärning.
- Låt koka upp och sedan puttra på svag värme ca 10 – 15 min. Mixa soppan med en mixerstav, antingen helt slät eller med lite bitar kvar. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
- Repa timjanen och hacka den lätt. Blanda med senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Servera ärtsoppan med timjan- och senapskrämen.