Vegetarisk ärtsoppa med timjan- och senapskräm.

Vegetarisk ärtsoppa med timjan- och senapskräm

Med Go Greens blötlagda gula ärter är den klassiska torsdagsrätten klar på ett kick. Testa denna vegetariska variant som toppas med en len och timjansmakande kräm.


4 portioner

Ärtsoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
25 g smör
4 dl Go Green Gula ärter
1 nypa torkad mejram (kan uteslutas)
1 tsk torkad timjan
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 tsk dijonsenap

Timjan- och senapskräm
1 knippe timjan
2 msk sötstark senap
2 dl crème fraiche

Salt och peppar

35 minuter
  1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smöret och fräs sedan lök och vitlök i några minuter. Tillsätt de blötlagda ärterna, mejram och timjan. Slå över vatten och grönsaksbuljongtärning. 
  2. Låt koka upp och sedan puttra på svag värme ca 10 – 15 min. Mixa soppan med en mixerstav, antingen helt slät eller med lite bitar kvar. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap. Späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
  3. Repa timjanen och hacka den lätt. Blanda med senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera ärtsoppan med timjan- och senapskrämen.

3,0/5 baserat på 456 röster.