Kycklinggryta med fänkål och pasta.

Kycklinggryta med fänkål och pasta

Det är svårt att motstå receptet på den här solgula och härliga kycklingrätten med tydliga inslag av fänkål, purjolök, saffran och dill.


4 portioner

3 st kycklingfiléer (325 g), skurna i bitar
280 g Kungsörnens fullkornsspaghetti
1 stor fänkål
2 gula lökar
1 stor purjolök (ca 300 g)
1 msk rapsolja
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk dragon
1 pkt saffran
svartpeppar
½ tärning grönsaksbuljong
2-3 kvistar färsk dill

50 minuter
  1. Skär kycklingen i bitar. Hacka fänkål och lök. 
  2. Strimla purjolök. 
  3. Värm rapsolja i en gryta och tillsätt lök, purjolök, fänkål, juice, tomat, vitlök och dragon. 
  4. Låt allt koka samman ett par minuter, tillsätt därefter kycklingen. 
  5. Rör ner saffran. 
  6. Låt sjuda tills kycklingen är klar, cirka 20 minuter. 
  7. Smaka av med svartpeppar.
  8. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen, tillsätt grönsaksbuljong. Servera med färsk, hackad dill.

3,3/5 baserat på 273 röster.