Hallonmazariner med citron.

Hallonmazariner med citron

Försvinnande goda hallonmazariner som också kallas för katalaner. Dessa små bakverk kräver lite pyssel men är väl värda besväret.


16 mazariner

16 st mindre, 10 st större
Deg

100 g smör
½ dl socker
1 ägg
3 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 nypa salt

Fyllning
3 bittermandlar
Skalet av 2 citroner
3 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 nypa salt
2 ägg
1 dl hallonsylt

Glasyr
½ dl hallonsylt
2 msk vatten
2 dl florsocker

16 st mazarinformar, eller 10 st mindre pajformar, ca 8 cm i diameter.

 

 

45 minuter
  1. Blanda samman alla ingredienser till degen för hand eller i en matberedare. Låt degen vila i kyl ca 30 min.
  2. Hacka eller mixa bittermandlarna fint. Riv skalet från citronerna på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda bittermandel, citronskal, mandelmjöl, socker, smör, salt och ägg till en slät massa.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Kavla ut degen tunt och fördela i formarna. Bred ett tunt lager hallonsylt i botten på varje form. Fördela mandelfyllningen ovanpå sylten. Baka mazarinerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt.
  5. Bred ut ett tunt lager hallonsylt ovanpå varje mazarin. Rör ihop florsocker och vatten och bred över hallonsylten.

3,8/5 baserat på 242 röster.