Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Hallonmazariner med citron
Försvinnande goda hallonmazariner som också kallas för katalaner. Dessa små bakverk kräver lite pyssel men är väl värda besväret.
16 st mindre, 10 st större
Deg
100 g smör
½ dl socker
1 ägg
3 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
1 nypa salt
Fyllning
3 bittermandlar
Skalet av 2 citroner
3 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
1 nypa salt
2 ägg
1 dl hallonsylt
Glasyr
½ dl hallonsylt
2 msk vatten
2 dl florsocker
16 st mazarinformar, eller 10 st mindre pajformar, ca 8 cm i diameter.
- Blanda samman alla ingredienser till degen för hand eller i en matberedare. Låt degen vila i kyl ca 30 min.
- Hacka eller mixa bittermandlarna fint. Riv skalet från citronerna på den finaste sidan av rivjärnet. Blanda bittermandel, citronskal, mandelmjöl, socker, smör, salt och ägg till en slät massa.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt och fördela i formarna. Bred ett tunt lager hallonsylt i botten på varje form. Fördela mandelfyllningen ovanpå sylten. Baka mazarinerna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna helt.
- Bred ut ett tunt lager hallonsylt ovanpå varje mazarin. Rör ihop florsocker och vatten och bred över hallonsylten.