Solrospanerade bönburgare med zucchini och vitlöksgräddfil.

Solrospanerade bönburgare med zucchini och vitlöksgräddfil

Dessa bönburgare får en mjuk konsistens som bryts av mot den krispiga solrospaneringen. Variera gärna smaksättningen med t.ex. basilika, soltorkade tomater och/eller oliver.


4 portioner

Bönbiffar
200 g GoGreen Solroskärnor
2 förp GoGreen Ekologisk Bönmix
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 ägg
2 msk potatismjöl
1-2 msk malen spiskummin

Vitlöksgräddfil
1-2 vitlöksklyftor
3 dl gräddfil

Topping och bröd
1 zucchini
2 tomater
1 silverlök
Sallad
4st Korvbrödsbagarn XL-Hamburgerbröd

Salt och peppar
Olja till stekning eller grillning 

60 minuter
  1. Rosta hälften av solroskärnorna i en torr stekpanna. Häll av på ett fat och låt svalna.
  2. Skölj bönorna och lägg i en bunke. Grovhacka vitlök och persilja.
  3. Mixa bönor, rostade solroskärnor, vitlök, persilja, ägg, potatismjöl och spiskummin med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 4 stora biffar och panera dem sedan i resten av solroskärnorna. Ställ kallt under tiden resten förbereds.
  4. Finhacka eller riv vitlök till vitlöksgräddfilen. Blanda ihop med gräddfil och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva zucchini i sneda skivor. Salta lätt och låt stå så att vätskan dras ur. Skiva tomaterna och silverlöken och skölj salladen.
  6. Torka av zucchinin.
  7. Hetta upp en stor stekpanna med rejält med olja eller pensla bönbiffarna med olja. Stek eller grilla på finmaskigt grillgaller tills biffarna fått fin färg på båda sidor.
  8. Stek eller grilla hamburgerbröden tills de fått fin färg.
  9. Arrangera maffiga hamburgare med sallad, tomat, linsbiffar, zucchini och vitlöksyoghurt.

3,5/5 baserat på 261 röster.