Mac ’n cheese med savojkål och rökt sidfläsk.

Mac ’n cheese med savojkål och rökt sidfläsk

En lyxigare variant med smörfräst savojkål, rökt sidfläsk och vällagrad cheddarost. Servera gärna med en enkel tomat- och löksallad.


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Tortiglioni Vit Fiber
150 g rökt sidfläsk
2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
400 g savojkål
2 dl grädde
200 g vällagrad cheddar
½ dl ströbröd
Smör till stekning
Salt och svartpeppar

40 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och låt ånga av.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla sidfläsket. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skölj och strimla savojkålen.
  3. Fräs fläsket i smör i en stekpanna. När det fått fin färg, tillsätt schalottenlök och vitlök och fräs ett par minuter till. Tillsätt sedan savojkålen och stek någon minut till. Slå över grädden och låt allt puttra ihop några minuter.
  4. Riv under tiden osten. Tillsätt pastan tillsammans med hälften av osten i pannan med fläsket och kålen. Rör runt och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll blandningen i en smord ugnsfast form. Strö över resten av osten samt ströbrödet. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller till osten fått fin färg.

3,3/5 baserat på 329 röster.