Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
I Sverige är det säsong för den färska majsen först i slutet av sommaren, men tack vare de konserverade varianterna kan vi njuta av denna krispiga och söta delikatess året runt. En topping med knaperstekt bacon och rostade pumpakärnor bidrar med krispighet och sälta till den lite söta soppan. Tillsammans med en smörstekt rågtoast med cheddar och bitig dijonsenap blir det här en snabblagad vardagsmiddag.
2 förp GoGreen Ekologisk Gourmetmajs
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl torrt vitt vin
8 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond eller 1 tärning hönsbuljong
2 dl crème fraiche
Cayennepeppar
Citronsaft
140 g ekologiskt bacon
1 ½ dl GoGreen Rostade Pumpakärnor
1 knippe gräslök
8 skivor rågbröd
2 msk dijonsenap
150 g vällagrad cheddarost
Smör och neutral olja till stekning
Salt och peppar