Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
När kycklingbiffarna får puttra tillsammans med tomaterna bildas en ljuvlig sås, full av smak. Såsen smakas av med lite socker för att balansera upp syran. Prova gärna att tillsätt lite balsamvinäger, det ger ännu mer smakdjup.
400 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta, finhackad
100 g vällagrad Prästost, finriven
1 kruka basilika, finhackad
Salt och svartpeppar
Smör eller olja till stekning
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond/1 tärning hönsbuljong
400 g konserverade körsbärstomater
Socker
Salt och svartpeppar
300 g Kungsörnen Linguine Fullkorn
Vällagrad prästost, riven, till servering
1. Blanda ihop kycklingfärs med vitlök, ost och basilika i en bunke. Salta och peppra.
2. Trilla färsen till fina bollar och lägg på en tallrik.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
4. Stek frikadellerna i en stekpanna med rejält med smör eller olja tills de fått fin färg.
5. Tillsätt lök och vitlök och låt den fräsa med till den fått lite färg.
6. Slå över vinet och låt det koka in något.
7. Tillsätt tomaterna och kycklingfonden eller hönsbuljongen. Låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.
8. Smaka av såsen med salt, peppar och en nypa socker.
9. Blanda ihop pastan med frikadellerna och såsen. Rör om väl och servera rykande varmt med riven prästost och nymalen svartpeppar.
Your rating: