Linguine med kycklingfrikadeller i mustig tomatsås.

Linguine med kycklingfrikadeller i mustig tomatsås

När kycklingbiffarna får puttra tillsammans med tomaterna bildas en ljuvlig sås, full av smak. Såsen smakas av med lite socker för att balansera upp syran. Prova gärna att tillsätt lite balsamvinäger, det ger ännu mer smakdjup.


4 portioner

400 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta, finhackad
100 g vällagrad Prästost, finriven
1 kruka basilika, finhackad
Salt och svartpeppar
Smör eller olja till stekning

2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl vitt vin
1 msk koncentrerad kycklingfond/1 tärning hönsbuljong
400 g konserverade körsbärstomater

Socker
Salt och svartpeppar

300 g Kungsörnen Linguine Fullkorn

Vällagrad prästost, riven, till servering

40 minuter


1. Blanda ihop kycklingfärs med vitlök, ost och basilika i en bunke. Salta och peppra.

2. Trilla färsen till fina bollar och lägg på en tallrik.

3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

4. Stek frikadellerna i en stekpanna med rejält med smör eller olja tills de fått fin färg.

5. Tillsätt lök och vitlök och låt den fräsa med till den fått lite färg.

6. Slå över vinet och låt det koka in något.

7. Tillsätt tomaterna och kycklingfonden eller hönsbuljongen.  Låt puttra på medelvärme ca 15 minuter.

8. Smaka av såsen med salt, peppar och en nypa socker.

9. Blanda ihop pastan med frikadellerna och såsen. Rör om väl och servera rykande varmt med riven prästost och nymalen svartpeppar.


3,2/5 baserat på 346 röster.