Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Bakad pumpa med getost och pumpafrö
Pumpan passar bra på en höstbuffé, men kan också ätas som ensamrätt. Den söta pumpan möter den syrliga getosten och de krispiga nötiga kärnorna - gott!
2 butternut squash
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 kruka timjan
150 g chèvre
olivolja
1 dl Go Green Pumpakärnor
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala pumpan med en vass kniv. Dela på hälften och skrapa ur kärnorna med en kniv. Släng bort kärnorna och skär pumpan i grova bitar. Skala löken och skär i tunna klyftor.
- Lägg lök och pumpa i en ugnsfast form, ringla över olivolja och salta och peppra. Repa över timjan och baka mitt i ugnen ca 25 minuter eller till pumpan är mjuk och har fått fin färg.
- Rosta pumpafröna i en torr stekpanna till dem börjar knäppa och fått fin färg. Lägg över i skål.
- Tag ut pumpan ur ugnen och fördela getosten ovanpå. Ändra ugnsinställningen till grill och sätt in pumpan med getosten i ugnen och låt gratinera ca 5-10 minuter. Passa noga så att det inte bränns.
- Tag ut pumpan ur ugnen och toppa med de rostade pumpafröna och lite färsk timjan. Servera pumpan som en vegetarisk rätt tillsammans med bröd eller som tillbehör till kött.