Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lax med quinoasallad, koriander och citronaioli
Stekt lax
600 g laxfilé
Smör och/eller olja till stekning
Quinoasallad
2 dl GoGreen Quinoa
1 knippe rädisor
1 knippe salladslök
1 ask alfalfagroddar
1 kruka koriander
1-2 msk citronsaft
2 msk olivolja
Citronaioli
2 vitlöksklyftor
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
Rivet skal av 1 citron
1 ½ dl rapsolja
1-2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger
Salt och peppar
- Se till att ingredienserna till aiolin är rumstempererade(På så sätt minskar risken att den skär sig).
- Skölj quinoa och tillaga sedan enligt anvisning på förpackningen.
- Skölj rädisor, salladslök och alfalfagroddar. Dela rädisorna på hälften och strimla salladslöken. Blanda ihop rädisor, salladslök och alfalfagroddar i en skål. Smaksätt quinoasalladen med citronsaft, olivolja, salt och peppar precis innan servering.
- Finriv eller pressa vitlöksklyftorna och lägg i en skål tillsammans med äggulor, dijonsenap och citronskal. Vispa ner rapsolja droppvis under konstant omrörning. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Skär laxen i kuber och salta och peppra. Stek på hög värme i lite smör och/eller olja tills den fått fin färg och är precis genomtillagad.
- Servera den nystekta laxen tillsammans med quinoasalladen och citronaiolin.