Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Passionsfruktspannacotta
I avsnitt 35 av podcasten Matsamtalet pratar Sigrid Bárány och Johan "Matgeek" Hedberg om sinnenas mat. Johan bjuder här på en syrlig passionsfruktspannacotta!
Recept: Johan Hedberg Fotograf: Lina Haskel
- 2 gelatinblad
- 125 g passionsfruktspuré
- 125 g vispgrädde
- 45 g strösocker
- 1 krm vaniljpulver
- Några maränger till topping
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten så de mjuknar.
- Värm upp puré och grädde i en kastrull tillsammans med sockret. När det börjar sjuda och allt sockret är löst rör man i de urkramade gelatinbladen. Avsluta med att vispa i vaniljpulvret.
- Häll upp i små formar och ställt kallt att stelna.
- Vid servering toppar man med bitar av maräng för att få en söt och krispig kontrast till den syrliga och mjuka pannacottan.
- Hemgjord passionsfruktspuré gör man genom att gröpa ur 10-12 passionsfrukter i en sil och röra med en sked till allt kött släppt från kärnorna och ligger i en bunke under.