Krämig älgskavspanna med vita bönor, timjan och vinbärsgelé.

Krämig älgskavspanna med vita bönor, timjan och vinbärsgelé

En krämig panna med viltkött, gelé och timjan är härlig höst- och vintermat. Stora vita bönor bidrar med god smak och trevlig konsistens. I receptet ingår rött vin, men det går givetvis att utesluta och ersätta med vatten. Servera tillsammans med kokt, och gärna pressad, potatis som kan suga upp den goda såsen!


4 portioner

500 g älgskav
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk timjan eller 1 msk torkad
1 dl rött vin
1 tärning vilt- eller oxbuljong eller 1 msk vilt- eller oxfond
3 dl grädde
1 förp Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor
2 msk svart vinbärsgelé 

Soja
Svartpeppar
Smör till stekning

Potatis till servering

45 minuter
  1. Om älgskavet är fryst, ta fram det och låt det halvtina.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Repa den färska timjanen.
  3. Hetta upp smör i en stor stekpanna och låt den bli rejält varm. Tillsätt älgskavet och låt det fräsa på hög temperatur tills det fått färg. Tillsätt lök, vitlök och timjan och låt fräsa några minuter tills löken fått lite färg. Slå på rödvinet och låt det koka in.
  4. Tillsätt buljong/fond och grädde och låt allt puttra ihop några minuter.
  5. Häll av bönorna och rör ner dem i pannan. Låt allt bli varmt. Smaka av med gelé, soja och svartpeppar.
  6. Servera älgskavspannan tillsammans med kokt potatis och gärna en klick extra gelé.

3,5/5 baserat på 220 röster.