Kycklinglasagne med smak av dragon, citron och prästost

Kycklingfärs och stora vita bönor ger ett gott tugg i lasagnen. Béchamelsåsen smaksätts med färsk dragon, citronskal och lagrad prästost vilket ger en helt ny smaksättning på en av våra mest uppskattade klassiker. Gör gärna en dubbel sats och frys in lasagnen i portionsbitar. Perfekt de dagar då både tiden och matlagningslusten lyser med sin frånvaro.


4 portioner

Kycklingfyllning:
400 g Kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
1 purjolök
1 förp Go Green Ekologiska Stora Vita Bönor

Béchamelsås:
2 msk smör
2-3 msk Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
8-9 dl mjölk
1 citron
3 stjälkar färsk dragon
Ca 200 g vällagrad prästost

 Ca 14 plattor Kungsörnen Prima Lasagne Vit Fiber
Salt och svartpeppar
Smör till stekning och ugnsform

60 minuter
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Dela purjolöken längs med och skölj den noga. Finhacka vitlöken och strimla purjolöken grovt. Häll av spadet från bönorna.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör. Tillsätt kycklingfärsen och fräs den på hög temperatur tills den fått fin färg. Tillsätt vitlöken och purjolöken och fräs vidare tills allt fått fin färg och kycklingfärsen är genomtillagad. Blanda ner bönorna och smaka av med salt och peppar.
  4. Drag av fräset från plattan och låt stå under tiden som béchamelsåsen förbereds.
  5. Smält 2 msk smör i en stor kastrull. Drag av från värmen och vispa ner mjölet så att det blir en klumpfri smet. Vispa ner lite av mjölken och sätt sedan tillbaka kastrullen på plattan. Vispa ner resten av mjölken. Låt såsen koka upp och sedan puttra ett par minuter under ständig omrörning tills den tjocknat något.
  6. Finriv skalet av citronen, repa dragonen från kvistarna och finhacka bladen. Riv prästosten grovt.
  7. Blanda ner citronskalet, dragonen och ca 2/3 av osten i béchamelsåsen. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
  8. Smörj en eldfast form, ca 20*30 cm. Häll lite béchamelsås i botten och lägg över ett lager lasagneplattor. Lägg på ca 1/3 av kycklingfräset och häll på lite sås. Täck med ett lager lasagneplattor och varva sedan sås, kycklingfräs och lasagneplattor. Det översta lagret ska bestå av lasagneplattor och béchamelsås.
  9. Strö över den resterande osten. Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda sedan ca 30 minuter eller tills lasagneplattorna mjuknat och lasagnen fått fin färg.

 


3,5/5 baserat på 330 röster.