Portabelloburgare med taleggio och örtvinägrett.

Portabelloburgare med taleggio och örtvinägrett

Portabellosvampen har en djup och mustig smak, och eftersom den håller konsistensen även vid tillagning passar den utmärkt att grilla hel. Taleggion kan bytas ut mot en annan krämig ost, t.ex. brie eller camembert.


4 portioner

Portabelloburgare
4 stora portabello
2 msk olivolja
200 g taleggio

Örtvinägrett
1 vitlöksklyfta
2 dl blandade färska örter, t.ex. persilja, timjan, oregano och gräslök
2 dl GoGreen Rostade och saltade Solroskärnor
1 ½ dl olivolja

Topping och bröd
2 tomater
Sallad
4st Korvbrödsbagarn Frisco Hamburgerbröd

Salt och peppar

60 minuter
  1. Om inte grill används: Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ringla olivolja över portabellon och salta och peppra. Börja med att grilla svamparna med fotsidan ner eller lägg burgarna i en ugnsfast form med fotsidan upp och stek i mitten av ugnen ca 10-15 min. 
  3. Skiva taleggion i tjocka skivor. Lägg på taleggio på svampen när den är färdiggrillad på ena sidan eller lägg på osten på de ugnsstekta biffarna och låt de sedan gå ytterligare 5 min i ugnen.
  4. Finhacka vitlök, örter och solroskärnor. Blanda med olivolja i en skål och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomaterna och skölj salladen.
  6. Grilla eller stek hamburgerbröden tills de fått fin färg.
  7. Arrangera fina burgare med sallad, tomat, portabello och örtvinägrett.

3,5/5 baserat på 335 röster.