Kycklingfilé med pumparaggmunk och getostsallad

Smaksättningen på raggmunkar kan varieras i oändlighet och de behöver heller inte alltid innehålla potatis. Här gör vi chiliheta raggmunkar baserade på pumpa, vilket ger en sötma som bryter av så fint mot getosten i salladen. 


4 portioner

4 st Kycklingfiléer

Raggmunkar:
2 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
4 dl mjölk
1 ekologiskt ägg
1 butternutpumpa
2 gula knipplökar
1 röd chili
Smör och rapsolja till stekning

Sallad:
150 g blandad sallad
150 g mjuk getost
100 g Go Green rostade pumpakärnor
2 msk vitvinsvinäger
3 msk rapsolja
Salt och peppar

45 minuter
  1. Börja med raggmunksmeten: Vispa ihop mjöl och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget.
  2. Skala pumpan med en vass kniv. Dela den runda delen på hälften och skrapa ur kärnorna med en sked. Riv det resterande pumpaköttet grovt och blanda sedan ner det i äggsmeten. Finhacka chilin och finstrimla knipplökarna. Blanda ner den gröna delen av knipplöken tillsammans med chilin i raggmunksmeten. Spara den gula delen av knipplöken till salladen. Smaka av smeten med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stor stekpanna, tillsätt smör och olja och stek sedan kycklingfiléerna på båda sidor tills de får fin färg. Salta och peppra på båda sidor. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Ställ in formen i ugnen och låt kycklingfiléerna steka i ca 15 minuter eller tills de har en innertemperatur på 70 grader. Ta sedan ut från ugnen och låt vila i några minuter innan de skärs upp.
  4. Hetta under tiden upp en stor stekpanna med smör till medelvärme. Klicka ut raggmunksmeten i små rundlar och stek de gyllenbruna på båda sidor. Lägg de färdigstekta raggmunkarna i en ugnsfast form bredvid kycklingen i ugnen så att de håller värmen.
  5. Bryt getosten i mindre bitar och blanda med sallad, rostade pumpakärnor och den gula delen av knipplöken. Blanda vitvinsvinäger, rapsolja, salt och peppar till en dressing i en liten skål. Blanda ner dressingen i salladen strax före servering.
  6. Skär kycklingfiléerna i fina skivor. Servera tillsammans med raggmunkar och getostsallad.

68,3/5 baserat på 663 röster.