Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Sigrids svarta bönsalsa
Mästerkocken Sigrid Bárány bjuder i avsnitt 24 av podcasten Matsamtalet på sitt bästa recept på bönsalsa. Testa själv!
Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel
- 1 frp Go Green svarta bönor, sköljda och avrunna
- 3 salladslökar, tunt skivade
- ½ paprika, finhackad (gärna snackpaprika eller turkisk paprika)
- 2 smakrika tomater (eller flera mindre), fint skurna
- 1 färsk chili, finhackad (jag väljer gärna en mildare sort än t ex habanero så att jag kan ha mycket chilismak utan att det blir smärtsamt starkt)
- En stor nypa färsk koriander, hackad
- Riven zest av ½ lime
- Saft av 1 lime
- 2 msk rapsolja, ej kallpressad
- Salt efter smak
Salta tomaterna lätt och låt dem rinna av i en sil i 10 minuter. Blanda alla ingredienser och låt dra några minuter före servering. Servera med tortillachips eller till tacos eller i en wrap eller till ris eller som tillbehör till chili eller ät med sked direkt ur skålen… För en krämigare salsa, skär ner en avocado.